Hennessey Venom GT става още по-мощен

Американците от Hennessey Performance Engineering подложиха на сериозна доработка своя суперспортен модел Venom GT . Обновеният Hennessey Venom GT ще се появи през 2013г. и ще разполага с умопомрачителната мощност от 1500кс., с което ще бъде достоен конкурент на еталона сред свръхмощните автомобили Bugatti Veyron.

Новият американски суперкар ще разчита отново на V8 двигател, който ще бъде с обем от 7.0 литра и два турбокомпресора и ще развива 1500кс. От компанията все още не разкриват динамичните характеристики на автомобила. За сравнение сегашната версия на Venom GT разполага с 1200кс. в своята най-оптимална версия, като това му позволява да ускори от 0 до 100км/ч. за едва 2.2сек., а максималната му скорост достига 420км/ч.

По отношение на външния си вид, новият Venom GT няма да се различава особено от сегашния модел, който ползва удълженото и разширено шаси на Lotus Elise. Според основателя на едноименната компания Джон Хенеси, автомобилът ще разполага с кокпит от карбон, регулируемо окачване, активни аеродинамични елементи и керамични спирачки Brembo. Освен това новото поколение ще предлага повече вътрешно пространство и отварящи се нагоре врати.

  

popup content