Френски скулптор превърна Bugatti Veyron в произведение на изкуството

Когато изкуството срещне технологията резултатът винаги буди възхищение. Поредното доказателство идва от съвместния проект на компанията Bugatti и френският скулптор Бернар Вене

От именитата марка се обърнали към творящия в Ню Йорк художник с молба да претвори според своите виждания суперспортния кабриолет Grand Sport, специално за арт-събитието Art Basel Miami Beach.

Вдъхновявайки се от инженерната мисъл създала брилянтния Veyron, скулпторът възприема необичаен подход и украсява каросерията на автомобила със стотици математически формули използвани от конструкторите на Bugatti при разработката на машината. "Математическата" тема продължава и в интериора на Grand Sport и по специално по вратите. Останалото е обшито във фина кафява кожа.

Поръчковото Bugatti е кръстено Veyron Grand Sport Venet (по името на скулптура) и в техническо отношение е запазило своите заводски параметри, които и без друго са си достатъчно впечатляващи. Мощността на машината е 1001кс., а максималната скорост без покрив е лимитирана до 360км/ч.

   

   

 

popup content