BMW показа купето 4-Series

BMW разпространи официални снимки на модела 4-Series - двувратата версия на новата "тройка". Според немската компания, показаният на снимките автомобил е концепт, но серийната версия, която ще видим на изложението в Детройт през януари 2013г. няма да се различава съществено от него.

По отношение на външния вид, основните разлики между 4-Series и 3-Series са в по-динамичната цялостна линия, която демонстрира купето. "Четворката" притежава подчертано по-спортен вид и доста изразителни брони и задни светлини. Представената на снимките концепция притежава и черти, които най-вероятно ще видим в М-версията на серийния модел - въздуховоди в предните калници и четири накрайника на изпускателната система.

Интериорът на 4-Series ще предлага солидна доза лукс, съчетан с множество спортни елементи. Концептът демонстрира типичен BMW Individual салон, с обшитото в кожа арматурно табло, таван от алкантара и декорации от дървесина, като цялостното оформление ще остане непроменено и в серийната версия.

  

BMW 4-Series ще се предлага във версии кабрио и Gran Coupe. Двигателите ще бъдат аналогични с тези в 3-Series - четири и шест цилиндрови с турбо и мощност от 184 до 306кс. Все още няма конкретна информация с какъв агрегат ще разполага най-мощната модификация на автомобила - M4. Купето ще разчита на 8-степенна автоматична и 6-степенна ръчна скоростна кутия, като отново ще се предлагат модификации със задвижване на четирите колела.

   

 

popup content