Audi Q3 RS и RS7 ще дебютират на автомобилното изложение в Детройт

На откриващото се на 19 януари догодина автомобилно изложение в Детройт, компанията Audi ще представи спортните RS-модификации на четиривратото купе A7 и компактния кросоувър Q3.

Audi RS7 ще разполага с V8 двигател с два турбокомпресора, идентичен с този в екстремното комби RS6. Агрегатът развива мощност от 560кс., като максималния въртящ момент достига до 700Нм. С този мотор автомобилът ще демонстрира максимална скорост от 300км/ч. Очаква се ускорението от 0 до 100км/ч. да се извършва за под 4.7сек., колкото отнема дисциплината на най-мощната в момента "седмица" - S7 Sportback, която разполага с "едва" 420кс.

За изложението в Детройт, Audi планира представянето и на серийна RS-версия на модела Q3. Прототип на модификацията бе показан по-рано тази година в Пекин. Очаква се кросоувърът да разполага с V6 двигател, развиващ мощност от минимум 360кс. С подобен агрегат разполага и двуместното купе TT RS. Като имаме в предвид, че прототипът Q3 RS развива максимална скорост от 265км/ч., а ускорението от 0 до 100км/ч. става за 5.2сек, то динамичните характеристики на серийната версия едва ли ще се различават съществено от тези данни.

popup content