Great Wall обяви цените на новите Voleex C30 и Hover H6

От средата на 2013г. компанията Литекс Моторс, която сглобява автомобили на китайската марка Great Wall ще пусне на пазара три изцяло нови за Европа модела - Voleex C20R, Voleex C30 и Hover H6. Те ще се сглобяват в завода на компанията край Ловеч, като вече са ясни и техните стартови цени.

Voleex C30

Great Wall C30 ще се предлага на българския пазар от месец май 2013г. Седанът ще разполага с 1.5-литров бензинов двигател с мощност от 97кс., комбиниран с 5-степенна трансмисия. Началната цена на возилото ще бъде около 20 000лв., като ще има възможност за монтиране на фабрична газова уредба.

Hover H6

Безспорно най-голям интерес предизвиква новото SUV предложение на китайската марка - Hover H6. Очаква се кросоувърът да стъпи на българския пазар през месец август 2013г., като стартовата му цена ще бъде точно 36 990лв. с ДДС. Автомобилът ще се предлага с два двигателя - дизелов Common Rail и бензинов с турбокомпресор. Дизеловия е идентичен с този предлаган в пикапа Steed 5 и е с обем от 2.0 литра (150кс.). По-интересен е бензиновият агрегат, който ще бъде с обем от едва 1.5-литра, но ще разполага с мощност от 150кс. и ще покрива екологичните норми Евро5. Great Wall Hover H6 ще се предлага с ръчна скоростна кутия или 6-степенен автоматик.

Компактният хечбек Voleex C20R (на първата снимка), който представлява модификация на модела C10 също трябва да стъпи на пазара през идната година, но на този етап информацията за него е оскъдна. От Литекс Моторс разкриват, че заедно с C20R ще бъдат представени и фейслифт версиите на пикапа Steed 5 и Hover H5.

Hover H7

Плановете на компанията предвиждат през 2014г. да видим нов пикап, а година по-късно пазарен дебют ще отбележат хечбек версията на Voleex C30 и луксозния SUV Hover H7, който се очертава като флагман на китайската марка.

popup content