Gumpert Tornante е готов за серийно производство

Немският производител на бутикови спортни автомобили Gumper е готов с наследника на култовия модел Apollo Sport - една от най-ексклузивните спортни машини на планетата.

Новият модел на компанията ще се казва Tornante и в разработката му участва италианското дизайнерско ателие Touring Superleggera, които са се заели с амбициозната задача да придадат по-цивилизован вид на наследника на Apollo, който за мнозина бе прекалено радикален и откровено грозноват. Gumpert Tornante бе представен като концепция през 2011г., като серийният модел (на снимките) ще се различава съвсем леко от птототипа, най-вече в задната част (тръбите на изпускателната система и задните светлини).

Серийният Tornante ще запази и техническите характеристики, с които разполагаше концепта - шаси от стомана и карбон, комбинирано с 4.2-литров V8 двигател от Audi с два турбокомпресора и мощност от около 700кс. Максималният въртящ момент пък достига до 898Нм.

Според Gumpert, производството на автомобила ще стартира през пролетта на 2013г. но сред експертите се носят слухове, че немската компания изпитва сериозни финансови затруднения и в момента е в процес на търсене на инвеститори. Стартирането на проекта за наследник на Apollo бе отлагано няколко пъти,а първият сериен Tornante трябваше да бъде призведен още през лятото на тази година.

   

popup content