Серийното Lamborghini Sesto Elemento ще струва 2 милиона евро

От Lamborghini разкриха любопитни подробности за серийната версия на суперспортния прототип Sesto Elemento. Според директора на отдела за изследвания и нови разработки в Lamborghini - Маурицио Реджини, производствения автомобил ще се доближава максимално до концепта.

Серийният Sesto Elemento ще бъде с подсилена конструкция с оглед на подобряване на безопасността. За разлика от алуминиевия Aventador, Sesto Elemento е изграден главно от въглеродни нишки, от където идва и нищожното му тегло - по-малко от 1 тон. По отношение на външността и интериора, промени няма да има, допълва Реджини. Друга интересна подробност е, че всеки клиент поръчал автомобила ще получи и специално изработена за него седалка.

Lamborghini Sesto Elemento разполага с V10 двигател с обем от 5.2 литра идентичен с този в Gallardo LP570-4 Superleggera. Той развива 570кс. и 540Нм. максимален въртящ момент, а мощността му се предава на четирите колела посредством 6-степенна автоматична трансмисия. Суперспортната машина ускорява от 0 до 100км/ч. за едва 2.6сек. и достига максимална скорост от 320км/ч.

Според дизайнера на италианската кола Филипо Перини, цената на Lamborghini Sesto Elemento ще бъде около 2 милиона евро. "Лимитираният автомобил е за богати колекционери, които желаят да се пробват на пистата" заявява още Перини.

Lamborghini Sesto Elemento на Newport Beach

popup content