Aston Martin обнови топ лимузината Rapide S

Компанията Aston Martin представи обновената версия на своето четириврато спортно купе Rapide S. Луксозният автомобил е станал по-мощен, бърз и икономичен, а дизайнът е още по-рафиниран.

Промените във външността на Rapide S, са обхванали главно предната броня и интегрираното задно крило. На разположение се предлага опционален спортен пакет Carbon Exterior Pack, който включва редица карбонови елементи - странични огледала, заден дифузьор и преден сплитер. Нови опции са добавени и в обзавеждането на интериора - елементи от черен "пиано"лак, Duotone тапицерия в два цвята, мултимедийна система за пасажерите на задните места и други.

Обновеният Aston Martin Rapide S е запазил същия 5.9-литров V12 агрегат, който обаче е оптимизиран до мощност от 558кс., което е с 81кс. повече от досегашната версия. Максималният въртящ момент е нараснал с 20Нм. и вече достига до 620Нм. Тези промени са се отразили благотворно на динамиката на британската машина, която вече ускорява от 0 до 100км/ч. за 4.9сек, което е с 0.3сек. повече от досегашната версия, а максималната скорост достига 306км/ч. Най-съществената полза обаче е рязкото намаляване на средния разход на гориво, който е сведен до 14л/100км.

 

popup content