Нови подробности за McLaren P1

Британската марка McLaren разкри нови подробности, снимки и официално видео на дегизирания хиперкар McLaren P1, който трябва да отбележи своята премиера на автомобилното изложение в Женева през март.

Снимките показват наследника на легендарния F1 по камуфлаж, като от McLaren казват, че серийният модел ще съвпада на 95% като стилистика с представения миналата година в Париж концептуален модел. От компанията не дават по-конкретни спецификации за машината, но допълват многозначително, че "предстои да видим забележителен автомобил".

Според източници от британската марка, McLaren P1 ще разполага с оптимизирана версия на би-турбо V8 агрегата на MP4-12C. Двигателят ще бъде комбиниран с хибридна система подобна на KERS, с която разполагат болидите от Формула 1 като общата мощност ще достига до 800кс. Смята се, че съотношението между мощност и тегло на автомобила ще надхвърля 600кс. на тон. Това е в пълно съзвучие с намеренията на британците да превърнят P1 в "най-добрата кола за пилотиране" - точно какъвто беше и представеният преди повече от 20 години McLaren F1.

Новият хиперкар на компанията ще бъде произведен в лимитирана серия от 500 бройки, които ще разполагат с ляв волан. Очаква се цената на P1 да бъде межди 1.5 и 2 милиона лева.

  

От McLaren представиха и първото официално видео на суперавтомобила P1, което можете да видите ТУК!

popup content