Porsche хвърля ръкавица на Ferrari

Германският производител Porsche подготвя изцяло нов модел със средно разположен двигател, който ще се конкурира с Ferrari 458 Italia и McLaren MP4-12C. За сериозните намерения на немската компания говори и наименованието на проекта за разработка на суперавтомобила - FeFi или Ferrari Fighter. Официално обаче, новото Porsche най-вероятно ще носи обозначението 960.

Според американското издание Automobile Magazine, немският суперкар ще разполага с 8-цилиндров боксер агрегат с 4 турбокомпресора, комбиниран със 7-степенна роботизирана трансмисия. "FeFi" ще бъде снабден с мощни интеркулери и директно впръскване на горивото. Машината ще разполага с четири задвижващи колела, а мощността и ще надхвърля 650кс., като ускорението от 0 до 100км/ч. ще става за 2.5 секунди.

Новият модел на Porsche ще бъде построен на изцяло нова платформа, на която ще се изградят и следващите генерации на Lamborghini Gallardo и Audi R8. В конструкцията на автомобила ще се залага основно на алуминий, магнезий, титан и карбон, като теглото няма да надвишава 1360кг. Очаква се на по-късен етап да бъде представена и олекотена GT-версия със задно задвижване.

"Убиецът на Ferrari" ще се появи на пазара през 2017г. и ще се позиционира между 911 GT2 RS и 918 Spyder в моделната гама на Porsche. Oчакваната му цена ще бъде около 400 000 евро.

popup content