SRT се завръща в 24 часа на Льо Ман с новия Viper GTS-R

Шефът на SRT Motorsport Ралф Жил потвърди, че марката отново ще атакува най-престижното състезание за издръжливост - "24 часа на Льо Ман" с две модифицирани коли Viper GTS-R.

Racing-версия на новия Viper GTS е съвместна разработка на SRT и Riley Technologies. Машината разполага с нов аеродинамичен бодикит, включващ нови брони, модифициран капак и огромно задно крило. Viper GTS-R отбеляза своя дебют с четиричасов тест в Охайо, като подготовка за Американските серии Льо Ман (ALMS), където ще се състезава през тази година в клас "GT". Предназначеният за местните трасета Viper GTS-R разполага с мощност от 500кс., и тежи 1245кг., като максималната му скорост е електронно ограничена на 290км/ч. Характеристиките на болида, който ще видим на пистата Ла Сарт във Франция все още не са обявени.

"Viper GTS-R винаги се е радвал на голям успех в Льо Ман, така че сме развълнувани и горди да приемем предизвикателството да се върнем във Франция, продължавайки написването на следващата глава в състезателната история на Viper" казва изпълнителният директор на SRT.

"Пепелянката" има наистина славна история на френското трасе, където в средата на 90-те години записва поредица от победи. Viper GTS-R заема първите две места в клас LM GTE Pro Class в продължение на три поредни години - от 1998 до 2000г.

  

popup content