Нови подробности за Alfa Romeo 4C

Наяве излезнаха нови подробности за един от най-очакваните спортни автомобили на годината - Alfa Romeo 4C. Информацията разпространена от изданието CarScoop е изнесена от дилър на италианската марка в Швейцария, присъствал на закрита предпремиера на модела.

Според новите данни, спортното купе ще разполага с 4-цилиндров 1.75-литров турбо-агрегат с мощност от 240кс. Същевременно ще бъдат представени и две по-мощни версии на модела -  Racing и Stradale, които ще разчитат на същия мотор, оптимизиран до 270кс. Италианският автомобил ще разчита на роботизирана трансмисия с два съединителя.

Alfa Romeo 4C ще разчита на стоманено шаси и каросерия от стъклопласт. Така теглото ще бъде сведено до едва 850кг., като съотнощението между маса и мощност ще бъде 3.5кг. на 1кс. Очаква се купето да ускорява от 0 до 100км/ч. за под 5 секунди.

Италианският спортен автомобил ще отбележи своята премиера по време на автомобилното изложение в Женева през месец март. Очаква се производството му да не надхвърли 2000 бройки.

popup content