Toyota ще разработва новата Supra съвместно с BMW

Компания Toyota обяви намеренията си да възроди своя легендарен спортен модел Supra. В интервю пред изданието Motor Trend, главният инженер на проекта GT86 - Тецуя Тада, съобщава, че новото поколение на Toyota Supra ще се появи в гамата на японците "възможно най-скоро".

Новата Toyota Supra ще бъде създадена в тясно сътрудничество с немския концерн BMW. Очаква се възродената спортна легенда да бъде изградена на платформата на Toyota GT86, като окачването ще бъде настроено от баварците. Според информацията в Motor Trend, новото поколение на Supra ще ползва 2.5-литров турбо двигател или 3.5-литров V6 съчетан с електромотор. По-подробни технически данни за автомобила все още не са обявени, но се смята, че независимо какъв задвижващ агрегат ще бъде избран, мощността на Supra ще надхвърля 400кс.

Няма информация и относно дизайна на спортната Toyota, но е твърде вероятно външността на автомобила да бъде вдъхновена от представената през 2007г. концепция Toyota FT-HS (на снимките).

Последната генерация на Toyota Supra слезе от конвейера преди 11 години, като от тогава не са спирали и спекулациите за евентуалната поява на неин наследник. 2017г. е определена като краен срок, до който трябва да видим серийната версия на новата Supra.

popup content