Mclaren повдигна още малко завесата на серийния P1

McLaren подгря своите фенове с нови изображения и информация за един от най-очакваните спортни автомобили на годината - P1. Според британците, на снимките виждаме напълно завършения сериен модел, а не концепция. Като доказателство могат да бъдат посочени новият цвят и редица дребни детайли, обявени като промени от говорителя на компанията по време на представяне пред отбран кръг клиенти в Ню Йорк през декември 2012г.

От McLaren споделят и подробности за задвижването на хиперкара. P1 ще съчетава 3.8-литров V8 би-турбо двигател и електромотор, като общата мощност на хибридната система ще надхвърля 900кс. Максималният въртящ момент на машината е 900Нм., предавани на задните колела посредством 7-степенна автоматична трансмисия с два съединителя. Интересното е, че в изцяло електрически режим, McLaren P1 ще може да изминава около 10км.

Официалните динамични характеристики на британският спортен автомобил все още не са разпространени, но се очаква ускорението от 0 до 100км/ч. да се осъществява за под 3 секунди, а максималната скорост да надхвърля 350км/ч., с което P1 ще се нареди сред най-бързите автомобили на планетата.

   

popup content