Първи официални снимки на новия Jeep Cherokee

Компанията Chrysler разпространи официални изображения на новото поколение Grand Cherokee. Компактният SUV ще бъде представен по време на автомобилното изложение в Ню Йорк през март, а външността му определено предизвиква доста противоречиви чувства сред почитателите на марката.

Сред най-критикуваните елементи в новия Cherokee са двойните фарове в стил Nissan Juke и странно извитата радиаторна решетка придаваща леко наивен вид на американския SUV. Коментари в интернет предизвиква и нестандартният преден капак на машината, като някой дори сравняват "муцуната" на новото Cherokee с човка на патица!?

Въпреки спорния вид на возилото, от компанията-производител съобщават, че новата генерация на Jeep Cherokee ще предлага "нов стандарт за комфорт в класа, образцови офф-роуд възможности, динамика и двигатели от ново поколение, които са с до 45% по-икономични от досегашните". Всъдеходът ще разчита на 2.4 и 3.2-литрови бензинови двигатели и два дизелови с обем от 2.0 и 3.0-литра, като повече технически подробности за тях все още не са разкрити.

popup content