Наследникът на Peugeot 308 ще дебютира през есента

В интернет изтече първата информация за дългоочаквания наследник на Peugeot 308. Според изданието L'Automobile, новият модел ще отбележи своята премиера на изложението във Франкфурт през есента, а в стилистично отношение автомобилът ще напомня на по-малкото Peugeot 208.

Наследникът на Peugeot 308 ще бъде изграден на новата платформа EMP2 на концерна PSA, която ползва и Citroen C4 Picasso. Според французите, нейната универсалност позволява създаването на множество модификации - седан, купе, комби, кросоувър. В EMP2 са използвани основно алуминий и композитни материали, което позволява намаляване на теглото с минимум 100кг. в зависимост от модификацията.

Според L'Automobile, новият модел на френската компания ще разчита на голям набор от задвижващи агрегати, сред които 3-цилиндрови турбо-мотори с обем от 1.2 литра и мощност от 110 и 130кс. Другите двигатели ще бъдат идентични с тези на новото поколение Citroen C4.

По отношение на оборудването, наследникът на 308 ще притежава всичко, което намираме и в еталона на класа - Volkswagen Golf 7. Автомобилът ще разполага с 7-инчов сензорен дисплей, активен автопилот, безключов достъп, система за следене на мъртвите зони и др., като оформлението на арматурното табло и интериора ще бъде изцяло ново.

popup content