Lamborghini представя юбилеен хиперкар

По случай своя 50 годишен юбилей, италианската марка Lamborghini ще представи специално изработен автомобил. Той се казва Veneno и ще отбележи своята премиера на автомобилното изложение в Женева, откриващо се утре (05.03).

Макар че от Lamborghini се постараха да запазят Veneno в тайна до официалната му премиера, в интернет вече се появиха оскъдна информация и изображения на суперавтомобила, за който се твърди, че ще бъде най-бързата серийна кола в историята на италианската марка!

Lamborghini Veneno разполага с 6.5-литров V12 двигател, идентичен с този на Aventador, но с оптимизирана до 740кс. мощност (700кс. в Aventador). Агрегатът е комбиниран с 7-степенна роботизирана скоростна кутия, предаваща въртящ момент към четирите колела. Данни за ускорението и максималната скорост на Veneno все още няма, но се смята, че машината ще развива около 360км/ч.

Юбилейното Lamborghini е изработено в 3 бройки, като всяка струва около 3.6 милиона евро. Въпреки зашеметяващата си цена, английското издание The Sunday Times твърди, че и трите произведени автомобила са вече продадени.

   

   

popup content