i-Road е електрическата триколка на Toyota

На автомобилното изложение в Женева, японската компания Toyota ще представи i-Road - концептуален модел с три колела и електрическо задвижване, представляващ нещо средно между мотоциклет и микроавтомобил.

Toyota i-Road е предназначен за предвижване в натоварения градски трафик и според японците съвместява маневреността на мотоциклета с безопасността и практичността на мини автомобил. Концептът разполага с покрита кабина с две седалки, разположени една зад друга. i-Road е с дължина от 2350мм. и 1445мм. височина, като ширината му е по-малко от 1 метър. Триколката е с общо тегло от 300кг. и разполага с Active Lean система, която контролира автоматично страничното накланяне, осигурявайки стабилност при движение.

i-Road се задвижва от два електродвигателя, разположени на предните колела, с обща мощност от 5.5кс. Те са свързани с комплект литиево-йонни батерии, които могат да се зареждат от конвенционалната електрическа мрежа. Пълното им зареждане отнема 3 часа, като така возилото може да измине до 50км., при максимална скорост от 45км/ч.

   

 

popup content