Pininfarina създаде концепт в памет на своя бивш президент

На щанда си в Женева, италианското дизайнерско ателие Pininfarina представи своя нов концептуален модел, кръстен Sergio. Спортният автомобил е посветен на бившия президент на компанията Серджио Пининфарина, който почина през юли 2012г. и e базиран на Ferrari 458 Spider.

Освен шасито, Pininfarina Sergio ползва и двигателя на "кончето" 458 Spider, който е 4.5-литров V8 и развива 570кс. Агрегатът е комбиниран с 7-степенна роботизирана трансмисия с два съединителя, като ускорението от 0 до 100км/ч. се усъществява за 3.4 секунди, а максималанта скорост на машината достига до 320км/ч.

Разбира се основният акцент при създаването на Sergio е в неповторимата стилистика, съчетаваща красота и функционална аеродинамика. Един от най-впечатляващите елементи в концепта е предният спойлер, подобряващ охлаждането и съпротивлението. Освен това от Pininfarina премахват напълно страничните стъкла, тъй като специалният дефлектор разположен в предната част на кокпита елиминира изцяло насрещния вятър. Подобна функция изпълнява и специфичното огледало за задно виждане, разположено в централната част на таблото. По отношение на интериора, Sergio запазва оформлението на своя "донор". Интересно е и решението на дизайнерското студио за отварящи се нагоре врати.

   

 

popup content