Mercedes-Benz разработва бюджетен модел на базата на Renault Clio

Немското издание Autobild тиражира новината, че Mercedes-Benz готви нова генерация от достъпни модели с предно предаване, които да се конкурират с бъдещите бюджетни автомобили на BMW. Според Autobild, новата серия от модели ще се казва X-Class и ще бъде разработена на базата на следващото поколение на Renault Clio!

Mercedes-Benz X-Class ще се появи като хечбек, седан и компактен кросоувър. Целта пред компанията е създаването на възможно най-достъпен модел, като освен платформата на Clio, немският концерн ще ползва и редица други компоненти от партньорския консорциум Renault-Nissan. Все пак немците обещават, че бъдещият X-Class ще разполага със забележителен дизайн в типичната за Mercedes-стилистика. Интериорът и оборудването на автомобила също няма да отстъпват по качество на по-скъпите щутгартски модели.

На този етап все още липсват подробности за задвижващите агрегати на бюджетния Mercedes-Benz. По всяка вероятност те ще бъдат с принудително пълнене и директно впръскване на горивото.

Новата генерация от достъпни Mercedes-и ще се появи на пазара до 2018г., като тяхната цена ще бъде по-ниска от 20 000 евро. За целта Mercedes-Benz ще ориентира производството на X-Class към развиващи се страни с по-нисък стандарт на живот.

popup content