Golf VII бе избран за Световен автомобил на годината 2013

Volkswagen Golf VII спечели приза "Световен автомобил на годината" за 2013г. Победителят в престижния конкурс бе съобщен по време на провеждащото се в Ню Йорк международно автомобилно изложение. Седмата генерация на култовото немско возило се пребори за първото място с Mercedes-Benz A-Class, Porsche Boxster/Cayman и Subaru BRZ/Toyota GT86. Припомняме ви, че само преди месец Golf VII бе избран и за "Автомобил на годината" в Европа.

За "Най-добър спортен автомобил" на 2013г. бе избрана друга немска кола - Porsche Boxster/Cayman, който се наложи над останалите конкуренти от своята категория  Ferrari F12 Berlinetta и Subaru BRZ/Toyota GT 86.

Porsche Boxter

В категорията "Зелен автомобил на годината" победител е Tesla Model S, наложил се над Renault Zoe и Volvo V60 Plug-in Hybrid Diesel, а призът за "Най-добър дизайн" бе спечелен от Jaguar F-Type, който се пребори с Mazda 6 и Aston Martin Vanquish.

     

Tesla Model S и Jaguar F-Type

През 2012г. за "Световен автомобил на годината" бе обявен друг модел na концерна Volkswagen - малолитражката up!, а в категориите за най-добра спортна кола, дизайн и "зелен автомобил" победители станаха съответно Porsche 911, Range Rover Evoque и Mercedes-Benz S 250 CDI BlueEFFICIENCY.

popup content