Продава се легендарният Mustang Shelby GT500 Eleanor

Култовият Mustang Shelby GT500 Eleanor от филма "Да изчезнеш за 60 секунди" с Никълъс Кейдж в главната роля ще се продава на търг. Масъл-карът с нежно име (Eleanor) е един от най-популярните автомобили в историята на киното и е собственост на компанията Cinema Vehicle Servise.

Използваният за филма Shelby GT500 от 1967г. е специално преработен от Cinema Vehicle Servise и автомобилния дизайнер Чип Фуус. Така модифицираният Mustang се сдобива с  много по-агресивен цялостен вид, включващ променена предна част, допълнителни светлини, разширени калници, мощен капак и прагове. Интериорът на возилото е максимално автентичен и единствените добавки са спортен скоростомер, пожарогасител и бутон за включване на системата с азот. Промени има и по V8 двигателя на Eleanor, който е оптимизиран до мощнсот от 600кс.

Интересно е, че специално за филма от 2000г. (който впрочем е римейк на лента със същото заглавие от 1974г.) са изработени 12 копия на автомобила, като повечето от тях са ползвани специално за каскадите. По време на снимките са унищожени 7 возила, а някой от останалите са вече продадени. Единственият непродаден досега екземпляр е именно оригиналният Shelby GT500 Eleanor каран от Никълъс Кейдж. Началната цена на филмовия герой все още не е ясна, а търгът ще се проведе на 18 май в Индианаполис.

popup content