BMW 2-Series ще се предлага в 4 модификации

Компанията BMW ще представи новия 2-Series в 4 модификации, сред които Gran Sports Tourer и GranCoupe. Новата моделна линия, която трябва да отбележи световната си премиера на автомобилното изложение във Франкфурт на практика ознаменува купе и кабрио версиите на 1-Series, по подобие на 3 и 4-Series. Намеренията на баварците да допълнят гамата на "двойката" обаче подсказва за сериозните надежди, които се възлагат на модела.

Според немските медии, първоначално BMW 2-Series ще дебютира като купе с две врати и кабриолет. На по-къден етап към гамата ще бъдат добавени четириврато 2-Series GranCoupe и модификацията Gran Sport Tourer, която ще представлява нещо средно между хечбек и комби. По отношение на двигателите, 2-Series ще може да се похвали с 2.0-литров бензинов агрегат с три варианта на мощност и дизел със същия обем, развиващ над 200кс. Стандартно BMW 2-Series ще разполага със задно задвижване, но като опция ще се предлага и xDrive система.

Феновете на M-подразделението също няма да бъдат разочаровани, защото баварците планират и спортна модификация на "двойката", която ще се казва M235i и трябва да наследи култовото 1-Series M Coupe (което вече не се произвежда). BMW M235i ще разполага с 3.0-литров бензинов двигател с мощност от 320кс. и 450Нм въртящ момент. То ще бъде представено в Детройт догодина.

popup content