Audi разработва дизелов хиперкар с над 700кс.

Немската компания Audi разработва суперспортен автомобил, който да се конкурира с McLaren P1, LaFerrari и Porsche 918 Spyder. Новият модел, който според изданието Car & Driver е с кодово име Scorpion ще разчита на хибридна система комбинираща електромотор и... дизелов двигател.

Технологията в новия немския хиперкар ще бъде взета директно от прототипа Audi R18 e-tron, който се състезава успешно в сериите "Льо Ман". Scorpion ще разполага с карбонов монокок усилен с алуминий. Според Car & Driver, аеродинамиката на автомобила ще му позволява развиването на скорости над 320км/ч.

Разбира се най-интересно в Audi Scorpion е хибридното задвижване. В неговия състав влиза 6-цилиндров 3.7-литров дизелов двигател развиващ 600кс. Той ще предава мощността си към задните колела. На предната ос пък ще се разполага електромотор с 100кс. Очаква се трансмисията да бъде 7-степенна роботизирана. Като допълнение към хибридната технология, Scorpion ще разполага и със система за рекуперация на енергията отделена при спиране, която ще се предава директно към електродвигателя.

Новият суперкар на Audi ще се появи през 2016 - 2017г., като се очаква производството му да бъде сведено до точно 333 бройки, всяка на цена от минимум 1 милион долара.

popup content