Lamborghini продава уникален концепт от 90-те

Френският дилър на Lamborghini продава уникалния концептуален модел Pregunta, създаден през 1998г. от френското дизайнерско ателие Heulliez на базата на Diablo. Уникатът е уценен на 1.6 милиона евро.

Lamborghini Pregunta ("Въпрос" на испански) е напълно функциониращ автомобил, сглобен изцяло ръчно на платформата на Diablo. В конструкцията на возилото са вложени множество върхови за времето си технологии, а дизайна е вдъхновен от изтребителя Dassault Rafale. Машината е представена за първи път по време на автомобилното изложение в Париж през 1998г. и е последният концептуален модел на марката преди тя да стане собственост на Audi (Volkswagen груп).

Концептуалното Lamborghini се задвижва от 5.7-литров V12 двигател с мощност от 530кс. Машината развива максимална скорост от 333км/ч., като това отнема едва 20 секунди. Pregunta впечатлява и с вложените технологии като електронното табло създадено от Mirelli-Magnet по подобие на тива в болидите от Формула 1, навигационната система и системата от видеокамери заместващи стандартните огледала за обратно виждане.

   

   

popup content