Mercedes-Benz показа компактния кросоувър GLA

Mercedes-Benz разпространи снимки и официална информация за концептуалния кросоувър GLA. Прототипът ще бъде показан на автомобилното изложение в Шанхай след няколко дни, а производствената версия ще бъде разкрита на салона във Франкфурт през септември.

Mercedes-Benz GLA използва платформата на актуалния A-Class и външността му също е вдъхновена от него. Концептът е с дължина от 4.38м., 1.97м. широчина и 1.57м. височина. Маждуосието е аналогично на това в A-Class - 2.69м. Двата модела са почти аналогични и по отношение на интериора, като кросоувърът се отличава единствено в променените задни въздуховоди и панели на таблото.

Mercedes-Benz GLA разполага и с някой типични офроуд елементи като защитни панели под предната и задна броня, лайсни от специална пластмаса, устойчива на надраскване и допълнително осветление на покрива. Прототипът стъпва на 20-инчови олекотени джанти.

Концептът е оборудван с 2.0-литров двигател с турбокомпресор и 211кс., комбиниран с 7-степенна скоростна кутия с два съединителя. Според Mercedes-Benz, в серийната версия на GLA ще видим широк набор от бензинови и дизелови агрегати, повечето идентични с тези в A-Class, като на по-къден етап ще се появи и топ-модификация с 350кс., дело на AMG.

   

 

popup content