Lamborghini показва специален Aventador по повод своята 50-годишнина

На стартиращото в събота автомобилно изложение в Шанхай, италианската марка Lamborghini ще представи юбилейна версия на суперавтомобила Aventador. Машината създадена по повод 50-тата годишнина на компанията ще носи добавка 50 Anniversario и индекс LP720-4, което пък е препратка към нарасналата мощност (720кс.).

Юбилейното Lamborghini Aventador разполага с познатия 6.5-литров V12 звяр, чиято мощност обаче е увеличена от 700 на 720кс. Непроменени са 7-степенната роботизирана трансмисия и динамичните характеристики на возилото, които в цифри звучат така: от 0 до 100км/ч. за 2.9 секунди и максимална скорост от 350км/ч.

Специалният Aventador се различава по своя бодикит, в който се открояват новите аеродинамични елементи на броните, чиято цел е да оптимизират въздушния поток около автомобила, от което следва по-добра стабилност при висока скорост и оптимизирано охлаждане на двигателя и спирачките. Освен това юбилейното Lamborghini ще бъде боядисано в уникален Giallo Maggio (Майско жълто) цвят, по повод знаменития майски месец на 1963г., когато Феручо основава компанията.

Цената на юбилейния Lamborghini Aventador LP720-4 50 Anniversario все още не е оповестена, но италианците заявяват, че хиперкарът ще бъде изработен в лимитирана серия от 100 бройки.

   

 

Прочетете историята на марката Lamborghini ТУК!

popup content