Полицията в Дубай се сдоби с още суперавтомобили

Съвсем наскоро автомобилният свят бе шокиран от решението на полицията в Дубай да превърне два суперспортни и адски скъпи автомобила - Lamborghini Aventador и Ferrari FF в полицейски машини. Оказва се обаче, че двете возила няма да са единствените екзотики в гаража на органите на реда, след като емирството предостави още три спортни автомобила за нуждите на полицията - Mercedes-Benz SLS AMG, Bentley Continental GT и супер редкия Aston Martin One-77.

Британското купе Aston Martin One-77 е изработено в строго лимитирана от 77 бройки, всяка на цена от близо 2 милиона долара (колкото струват всички Astri на "родната полиция"). Автомобилът разполага с 7.3-литров V12 агрегат с 760кс. One-77 ускорява от 0 до 100км/ч. за 3.7 секунди и достига максимална скорост от 354км/ч.

Компания на уникалния Aston Martin ще правят Mercedes-Benz SLS AMG и Bentley Continental GT. Немското возило разполага с 6.2-литров V8 двигател и 571кс. SLS AMG ускорява от 0 до 100км/ч. за под 4 секунди и развива 317км/ч. От своя страна Bentley Continental GT разчита на W12 агрегат с мощност межу 575 и 625кс. в зависимост от модификацията и развива максимална скорост от 330км/ч.

  

Според органите на реда в Емирството, новите попълнения в автопарка ще служат за преследване на нарушители на ограниченията на скоростта по улиците и магистралите и същевременно с това ще имат представителна функция.

popup content