SSC Tuatara ще струва минимум 1.3 милиона долара

Компанията SSC (Shelby SuperCars) обяви цената на своя най-нов хиперкар Tuatara. Автомобилът има претенциите да се превърне в най-бързата серийна кола на планетата, детронирайки вездесъщия Bugatti Veyron Super Sport, чийто скоростен рекорд от 431км/ч. впрочем не бе признат от Гинес (в последствие).

Шефът на американската компания  Алън Левърет разкри, че стартовата цена на машината ще бъде около 1.3 милиона долара. За тези пари получавате хиперкар с карбонов монокок, каросерия изградена от композитни материали и 6.9-литров V8 двигател развиващ мощност от 1350кс. и чудовищните 1733Нм. въртящ момент!

Динамичните характеристики на возилото все още не са обявени, но като имаме в предвид, че предишният модел на SSC - Ultimate Aero разполагаше с доста "по-скромна" мощност и въпреки това ускоряваше от 0 до 100км/ч. за едва 2,7 секунди, то данните, които трябва да демонстрира по-екслузивната Tuatara определено ще са впечатляващи! Според Левърит, хиперкарът има огромен потенциал, който ще видим в предстоящите скоростни тестове.

  

popup content