BMW готви уникално купе съвместно с Pininfarina

Немската компания BMW разработва специален автомобил, с който да се представи на предстоящия конкурс за елегантност Concorso d' Eleganza Villa d'Este - едно от най-престижните събития в автомобилния свят. Според информацията разпространена от баварската марка, уникалният автомобил ще бъде съвместна разработка с италианското дизайнерско ателие Pininfarina и ще разполага с V12 агрегат.

Автомобилът, който ще се казва Gran Lusso V12 Coupé ще бъде изработен в една единствена бройка. Уникалното BMW ще притежава всички отличителни черти на марката, като според Pininfarina, формите му ще съчетават "модерна елегантност и лукс".

За задвижване на BMW Gran Lusso V12 Coupé  най-вероятно ще бъде избран 6.0-литровия би-турбо V12 агрегат от лимузината 760Li с мощност от 544кс. и 750Нм. въртящ момент.

  

Според някой специалисти, не е изключено специалното купе да послужи като първообраз на нов спортен автомобил на баварците с V12 двигател, който да наследи легендарното 8-Series от 90-те години. BMW Gran Lusso V12 Coupé ще бъде представен на 24 май като тогава ще станат известни и останалите подробности за разработката.

popup content