Папараци разкриха BMW 2-Series

Автомобилни фотографи успяха да "щракнат" новото купе BMW 2-Series по време на заснемането на рекламен клип с участието на колата. Въпреки мерките за сигурност по време на снимките, вече са факт първите изображения на "двойката" и то в най-горещата и версия - M235i.

BMW 2-Series е изграден на базата на "единицата" и на практика представлява негова купе версия (и кабриолет на по-късен етап), но от пръв поглед се вижда, че дизайнерите са се постарали да няма прилики между двата модела. Автомобилът разполага с изцяло нова преница, включваща по-хищни фарове и решетка и далеч по-агресивна броня. По отношение на интериора, разликите между двата модела няма да са толкова съществени, поне според изданието Autoevolution.

BMW M235i е върховата модификация на 2-Series и разполага с 3.0-литров 6-цилиндров бензинов двигател с мощност от 320кс. и 450Нм. въртящ момент. Автомобилът ускорява от 0 до 100км/ч. за 4.9 секунди. Другите модификации на "двойката" ще включват 4-цилиндрови бензинови агрегати с мощност от 150 до 218кс. и дизел с 214кс. BMW 2-Series ще се предлага с 6-степенна ръчна или 8-степенна автоматична трансмисия и xDrive система за задвижване на четирите колела като опция.

BMW 2-Series ще отбележи своята световна премиера през месец септември тази година по време на автомобилното изложение във Франкфурт. Веровтно тогава ще станат ясни и останалите подробности за модела.

  

Снимки: bimmerpost.com

popup content