Уникален Corvette C2 от 1963г. излиза на търг

През далечната 1963г. инженерите на Chevrolet обединяват сили с именитото дизайнерско ателие Pininfarina. Поводът е международното автомобилно изложение в Париж а резултатът е наистина впечатляващ - създаден е уникалният Chevrolet Corvette Coupe Speciale Rondine. Екзотичното возило е произведено в една единствена бройка и ще бъде предложено за продажба на търг през лятото, което пък е повод за вълнение в средите на автомобилните колекционери.

Chevrolet Corvette Coupe Speciale Rondine е създаден на базата на Corvette C2 (Sting Ray) и разполага с 5.4-литров V8 двигател с 360кс., комбиниран с 4-степенна автоматична скоростна кутия. За да създадат Speciale Rondine, дизайнерите на Pininfarina начело с Том Джарда заменят стандартната стъклопластова каросерия с метална, което превръща уникалния екземпляр в единствения Corvette с метално купе. Разбира се новата каросерия се отличава с впечатляваща външност - елегантна и изчистена, изработена според най-добрите традиции на италианския дизайн от 60-те години.

Наддаването за Chevrolet Corvette Coupe Speciale Rondine ще се състои през август в Пенсилвания, САЩ а очакванията са цената на возилото да надхвърли 2 милиона долара. През 2008г. уникатът бе продаден на друг аукцион за 1.76 милиона долара.

  

popup content