Pagani готви лимитирана серия Zonda R Evolution

Италианската компания Pagani подготвя лимитирана серия на пистовият си хиперкар Zonda R с оптимизиран двигател и характеристики. Модификацията, която се казва Evolution бе представена за първи път на миналогодишния фестивал на скоростта в Гудууд, Англия и разполага с 800кс.

Според изданието GT Spirit, уникалната машина ще бъде произведена в максимум 5 бройки, като 4 от тях са вече продадени на цени межди 1.8 и 2 милиона евро. Един от Zonda R Evolution екземплярите бе заснет от фотограф на Prototypezero по време на среща на притежателите на автомобили Pagani.

Pagani Zonda R Evolution използва същият 6.0-литров V12 агрегат на "обикновения" Zonda R представен през 2009г., който обаче е форсиран от 750 на 800кс. Щастливите собственици обаче могат да изпробват потенциала на своите машини единствено по пистите, тъй Zonda R не може да се управлява по обществените пътища, а какво пък остава за нейната "Evo" версия.

  

От Pagani все още не са оповестили динамичните характеристики на оптимизираната Evolution модификация, но стандартната Zonda R развива максимална скорост от 350км/ч. и ускорява от 0 до 100км/ч. за едва 2.7 секунди. Хиперкарът държи рекорда за най-бързо преминаване през Северната дъга на пистата "Нюрбургиринг" - 6 минути и 47 секунди.

popup content