Електрическото BMW i3 ще излезе на пазара до края на годината

Компанията BMW възлага големи надежди на електрическите модели i3 и i8. Баварците дори обявяват, че до момента са получили над 100 000 заявки за тест драйв на компактния електромобил i3 от страна на бъдещи клиенти. По думите на шефът на отдела по продажби в немския концерн Йън Робъртсън, цената на модела няма да надхвърля тази на стандартен 3-Series, а пускането му на пазара ще се превърне в преломен момент за марката!

"Вярваме, че с помощта на i3 и i8 ще променим пазарните условия, тъй като вече сме напълно готови с тази технология", коментира Робъртсън. По думите на мениджъра, серийната версия на BMW i3 ще бъде показана на автомобилното изложение във Франкфурт, а продажбите ще стартират до края на годината.

BMW i3 е автомобил задвижван изцяло на електричество, като по желание на клиента, моделът може да бъде оборудван и с допълнителен конвенционален двигател, служещ като генератор за зареждане на комплекта батерии. В изцяло автономен режим, електрическото возило може да измине пробег между 130 и 160 километра. Версията с допълнителен бензинов двигател може да измине до 300км. при напълно заредени батерии и резервоар.

popup content