Това ли е наследникът на Lamborghini Gallardo?

Италианската марка Lamborghini разработва нов модел, който да наследи изключително успешния Gallardo. Произвежданият от 10 години суперкар е един от най-популярните автомобили на компанията с над 10 000 продадени бройки. Логично на дневен ред за италианците стои въпросът за появата на също толкова успешен негов наследник, чийто прототип трябва да видим още тази есен във Франкфурт.

Според спекулациите в медиите, бъдещият наследник на Gallardo ще носи името Cabrera, като италианският сайт Carpassion дори разпространи шпионски снимки на суперавтомобила, разкриващи доста малко за външния му вид. Не може твърдим със сигурност, че колата на снимките е точно наследникът на Gallardo, но е видно, че двата модела имат сходни размери, което подкрепя информацията, че следващото „по-малко“ Lamborghini ще бъде построено на платформата на второто поколение  на Audi R8.

Другото, което до този момент се знае за Cabrera (или както ще се казва) е, че той ще ползва модифицирана версия на 5.2-литровия V10 двигател на Gallardo с мощност около 600кс. и 7-степенна трансмисия.

popup content