Финалната версия на Veyron Super Sport ще разполага с 1500к.с.

Ето че наближава времето да се сбогуваме и с най-бързата кола на планетата. Bugatti планира скоро да прекрати производството на хиперкарът Veyron Super Sport, като по този повод ще бъде създадена негова финална серия, описвана от журналистите като Super Veyron! Подобаващ начин да изпратиш един забележителен модел в историята...

Едва ли можем да си представим по-чудовищна сериина кола от Veyron Super Sport (на снимките) с неговите 1200кс. и максимална скорост от 431км/ч. (постигната с някой „жокери“), но от Bugatti обещават, че бъдещият Super Veyron ще надмине всички очаквания! Той ще бъде изграден изцяло от карбон, което ще намали теглото му с 200кг., а мощността на 8.0-литровия W16 агрегат ще бъде увеличена до 1500кс., и то без някакви софтуерни намеси, а чрез класическото увеличаване на работния обем и характеристиките на турбините (4 на брой). От компанията не съобщават подробности за динамичните показатели на екстремния хиперкар, но максималната скорост на машината ще надхвърля 450км/ч. Като имаме предвид, че модификацията Super Sport ускорява от 0 до 100км/ч. за 2.5 секунди с нейните „едва“ 1200кс., то бъдещото Super Bugatti трябва да постави нови стандарти в „дисциплината“.

Лимитираната финална версия на Veyron Super Sport ще се появи догодина, а удоволствието да го притежавате ще ви струва колосалната сума от 5.8 милиона евро.

popup content