Серийното Audi Sport Quattro идва през есента

Компанията Audi работи по серийна версия на ексклузивното купе Sport Quattro, която да наследи легендарния едноименен модел от 80-те години. Автомобилът представен като концепция (на снимките) през 2011г. ще отбележи своята премиера по време на автомобилното изложение във Франкфурт през есента. С него Audi ще отбележи 30 годишнината от появата на първото Quattro.

Серийното Audi Sport Quattro ще бъде изградено на платформата на A5, като в конструкцията ще се разчита основно на олекотени материали като алуминий, магнезий и карбон. Така теглото на машината няма да надхвърля 1300кг. Външността на автомобила ще бъде вдъхновена от едноименния концепт (на снимките), като немците обещават дори по-агресивен вид.

Audi Sport Quattro ще бъде изключително спортно ориентиран модел, оборудван със състезателни адаптивни амортисьори, спортен диференциал и карбон-керамичнна спирачна система. Автомобилът ще се предлага в две версии с различна мощност. По-слабата модификация ще се задвижва от 2.5-литров турбо двигател с 408кс., а топ-моделът ще разполага с 4.0-литров V8 би-турбо агрегат с мощност от 650кс. С него Sport Quattro ще ускорява от 0 до 100км/ч. за 3.4 секунди, като подробности за максималната скорост все още не се съобщават.

Според Audi, производството на новото Quattro ще достигне около 35 000 бройки на година, като цената на най-мощната версия ще стартира от около 115 000 евро.

popup content