Porsche тества 911 GT2

Porsche изкара GT2 модификацията на новото 911 за тестове на Нюрбургринг. Според немския производител, новото GT2 ще бъде най-бързото 911 в историята, поне до появата на следващото GT2 RS.

Новото Porsche 911 GT2 представлява по-наточена версия на Turbo S, като притежава същия 3.8-литров би-турбо боксер с 560кс. и система за задвижване на четирите колела. Автомобилът разчита на 7-степенна роботизирана скоростна кутия PDK.

Разликите са основно в по-спортната пистова настройка на окачването и намаленото с около 200кг. тегло. Това е постигнато благодарение на олекотените седалки, фарове, акумулатор и широкото използваните в каросерията карбонови елементи. На външен вид 911 GT 2 се отличава от Turbo S по разширените калници и по-голямо стационарно задно крило.

От Porsche все още не оповестяват динамични характеристики на новото GT2, но по всяка вероятност ускорението от 0 до 100км/ч. ще се извършва за под 2.9 секунди, колкото отнема дисциплината на Turbo S модификацията. Очаква се максималната скорост да надхвърля 330км/ч.

popup content