Volkswagen пуска шосейна версия на Polo R WRC

Тимът на Volkswagen се представя изключително успешно в световния рали шампионат с състезателното Polo R WRC. Вдъхновени от успеха на автомобила, немците представиха негова шосейна версия, която ще бъде изработена в лимитирана серия от 2500 бройки. Серийното Polo R WRC ще бъде и най-мощната модификация в историята на компактния модел.

Идеята за създаването на шосейно Polo R WRC е от миналата година, но днес немците са напълно готови с модела, който ще прилича на рали колата главно по наименованието. Докато състезателният автомобил разполага с 1.6-литров двигател с 300кс. и задвижване на четирите колела, шосейната стрела ще разчита на 2.0-литров TFSI агрегат с 220кс. и предно предаване. Това обаче не пречи на серийното  Polo R WRC да бъде по-бързо от Golf GTI, ускорявайки от 0 до 100км/ч. за 6.4 секунди (6.5 за GTI). Макисмалната скорост пък достига до 243км/ч.

Освен мощен агрегат, шосейното Polo R WRC ще се отличава от своите събратя и по спортното окачване и електронен LSD диференциал. В серийното оборудване на модела влизат още би-ксенонови фарове, сензори за дъжд и светлина, навигационна система, спортни седалки в два цвята и 18-инчови джанти.

popup content