Новото Renault Clio RS с версия Gordini

Компанията Renault разработва по-бърза модификация на Clio RS, която ще получи именития бадж „Gordini“. Според интернет форума Forum-Clio.com, екстремното Clio RS Gordini ще се появи догодина и ще разполага с турбо двигател с минимум 230кс.

Renault Clio RS Gordini ще е по-леко, по-мощно и с по-спортно настроено шаси от стандартния RS. Автомобилът ще разполага със същия 1.6-литров турбо мотор, който обаче ще доставя мощност от поне 230кс. и 285Нм., докато в обикновената RS версия конете са точно 200. Агрегатът ще е комбиниран с роботизирана EDC трансмисия с два съединителя. Очаква се Clio RS Gordini да ускорява от 0 до 100км/ч. за под 6 секунди, като максималната скорост ще достига до 250км/ч.

Clio RS Gordini ще бъде оборудвано със спортния пакет “Cup”, при който пружините са по-твърди, а окачването е снижено с 30мм. Освен това модификацията ще бъде олекотена с 25кг., достигайки тегло от 1180кг.

Новото Clio RS Gordini ще запази своята характерна външност - син цвят с две бели линии и бели огледала. Автомобилът ще стъпва на олекотени 18-инчови джанти. Интериорът също ще бъде индивидуализиран с добавянето на състезателни седалки Recaro и карбонови елементи.

popup content