Ето го наследникът на Alfa Romeo 159

Интернет изданието Autocar разпространи снимка и информация за новата Alfa Romeo Giulia, която трябва да наследи модела 159. Автомобилът, който трябва да възроди позатихналата слава на италианската марка ще бъде представен догодина в няколко версии, сред които и такава с мощност от 300кс.

От единственото изображение е видно, че Giulia следва успешния дизайнерски език приложен при по-малката Giulietta. Автомобилът ще бъде изграден именно върху удължената платформа на хечбека и противно на появилите се слухове ще бъде с предно предаване. Както и при 159, Giulia ще се предлага във версии седан и Sportwagon (комби).

Новата Alfa Romeo Giulia ще разчита на бензинови и дизелови двигатели на FIAT. Бензиновите ще бъдат с турбо и обем от 1.4 и 2.0-литра, като по-малкият разполага с мощност от 118 и 168кс., а вторият, който се вгражда и в Brera развива 200кс. Дизелите JTDm ще бъдат с мощност от 104 и 200кс. Според информацията, новата Giulia ще получи и топ-модификация, кръстена Cloverleaf, която ще разчита на 3.3-литров V6 двигател Pentastar с мощност от 300кс. и задвижване на четирите колела. Именно тази версия е показана и на снимката.

popup content