Land Rover обнови Discovery

Британската компания Land Rover е почти готова с фейслифта на модела Disvovery. Обновената версия на всъдехода ще бъде представена през 2014г., a наблюдателни фотографи на немската агенция Automedia „хваната“ возилото по време на тестове по пътищата на Обединеното кралство.

За сега е ясно, че модернизираният Discovery ще се предлага с нов 3.0-литров V6 двигател с два турбокомпресора и 375кс. от Jaguar F-Type S, който трябва да замени атмосферния 5.0-литров бензинов агрегат. Новият мотор предлага съществено по-ниски нива на вредните емисии и освен това е по-икономичен от „осмака“. Обновеният всъдеходът ще се оборудва с 8-степенна автоматична скоростна кутия на ZF, като на по-късен етап не се изключва и вграждането на новият 9-степенен автомат от Range Rover Evoque.

Промените по външният вид на Discovery са по-скоро козметични и включват променена предна решетка, брони и фарове със светодиодна лента в стила на Range Rover. Промените в интериора включват модернизирано табло и волан, като концепцията със 7 места ще се запази.

Снимки: Automedia

popup content