BMW показа M4

Баварците разпространиха официални снимки на дългоочакваното спортно купе M4. Автомобилът ще бъде показан още този уикенд на престижното изложение Concours d’Elegance в Пебъл Бийч, но ще отбележи официалната си премиера след месец във Франкфурт.

Наследникът на E92 М3 се отличава с агресивен бодикит, напълно в стила на “M”- поделението. Мощни въздухозаборници, издут капак, разширени калници, карбонов лип спойлер и четири накрайника на изпускателната система представят само част от оптичния пакет на M4. На показаните изображения виждаме и характерния за E46 M3-поколението златист цвят, който може би ще се завърне отново в гамата на популярното спортно купе.

По непотвърдена информация BMW M4 ще се задвижва от 3.0-литров редови „шестак“ с мощност от 450кс. Агрегатът ще бъде комбиниран с 6-степенна ръчна скоростна кутия или 7-степенен автоматик. Смята се, че за разлика от купето M4, седанът, който запазва името М3 ще разполага с друг двигател – по всяка вероятност V8 със сходна мощност. За М3 се спряга и опционално xDrive задвижване на четирите колела, докато М4 ще се предлага само със задно предаване.

popup content