И най-малкото AMG с Black Series

Mercedes-Benz работи по още по-мощна версия на горещия хечбек A45 AMG. Модификацията, която ще бъде окичена със запазеното за най-екстремните AMG-разработки наименование Black Series вече се тества и няма да е учудващо да я видим още през следващия месец във Франкфурт.

Фотографи на изданието Inautonews „щракнаха“ A45 AMG Black Series по време на тестове край пистата Нюрбургринг. Очаква се мощността на 2.0-литровия турбо-двигател да бъде увеличена с минимум 40кс., достигайки 400кс., макар че от Щутгарт не разкриват никаква информация за автомобила.

Припомняме ви, че стандартният Mercedes A45 AMG разполага с 360кс., които го превръщат в един от най-мощните хечбеци в света. Автомобилът ускорява от 0 до 100км/ч. за 4.6 секунди, а максималната му скорост е ограничена на 250км/ч. Екстремният A-Class взаимства редица компоненти не с кой да е, а със суперкара SLS AMG - амортисьори с електронно управление, спортна изпускателна система, специална охладителна система и 7-степенна скоростна кутия с два съединителя. Очаква се Black Series версията да разполага и с характерния брутален бодикит отличаващ я от „простосмъртните“ и събратя.

popup content