Bulleta RF22 – нещо между Lotus Evora и изтребител

„Суперавтомобил от световна класа“ – така определят своето първо произведение от Bulleta Motors. Базираната в Ървайн, Калифорния компания е специализирана в създаването на „екзотични и ексклузивни, ръчно изработени суперспортни автомобили“, както четем на фирмения сайт Bulleta.com, а моделът RF22 е описан като лека и пъргава състезателна машина, която е в непрекъсната комуникация с водача – нещо, което липсва на повечето спортни автомобили в днешно време.

RF22 е базиран на Lotus Evora, а наименованието ни насочва недвусмислено към американският суперизтребител F-22 Raptor! Автомобилът ползва алуминиевото шаси на Evora, а каросерията е изградена от GRP-стъклопласт, като по желание на клиента (и съответното доплащане) изработката може да стане изцяло от карбон. Външността на FR22 е дело на независимия дизайнер Самир Садиков и определено носи духа на британската Evora.

Американският суперкар се задвижва от 3.5-литров V6 двигател с два турбокомпресора, развиващ мощност от 505кс. и 555Нм. въртящ момент. Тежащият 1363кг. FR22 ускорява от 0 до 100км/ч. за около 3.6 секунди, а данни за максималната скорост все още не са оповестени, но по всяка вероятност тя ще надхвърля 300км/ч. Въпроса е с колко точно?

Иначе, както подобава на един автомобил от бутиков производител, всеки FR22 ще бъде обозначен с индивидуален сериен номер. Към колата ще върви и луксозен швейцарски часовник с идентичен номер, а цената за момента не е оповестена.

popup content