Мускули – или да кръстосаш Mustang от 60-те с Corvette (Видео)

Блян, страст и емоция – класическите Muscle cars са черешката на тортата за американското автомобилостроене, поне през 60-те и 70-те години на миналия век. От тогава изминават десетилетия, но манията към супер напомпаните, грубиянски коли не стихва – тя прераства в култ, в религия и съвсем естествено поражда търсене, на което стандартните производители трудно могат да отговорят. Съвременните Mustang, Charger и Camaro изглеждат някак по-фини и европейски, бягайки от своите корени в името на пазара.

Точно тук в историята се появяват момчетата от Equus Automotive, които се заемат със задачата да възродят класическите Muscle cars, като по рецепта – купе в класически стил, съчетано със съвременни технологии и гарнирано с изобилие от мощ! Резултатът е кръстен Bass 770 – първият модел на компанията.

Във външността на Bass откриваме неостаряващите линии на Ford Mustang от 60-те. Купето е изработено изцяло от алуминий, а под капака откриваме 6.2-литров „осмак“ от предишното поколение на Chevrolet Corvette с мощност от 640кс. и 819Нм. въртящ момент. Агрегатът е комбиниран с 6-степенна скоростна кутия с двоен съединител, предаваща изобилието от тяга към задните колела. Няма как да пропуснем и динамичните характеристики на Equus Bass 770, пращащи го директно в орбитата на суперавтомобилите - ускорение от 0 до 100км/ч. за 3.4 секунди и максимална скорост над 320км/ч.

Разбира се удоволствието да притежавате произведението на Equus си има и подобаваща цена – минимум 250 000 долара, които могат да набъбнат с още 50 000 при добавянето на допълнителни опции. А списъкът с опции е наистина безкраен и включва адаптивно окачване, карбон-керамични спирачки Brembo и мултимедийна система.

ВИДЕО:

popup content