Луд, по-луд, Lamborghini Veneno Roadster

Всички помним супер екстравагантния хиперкар Lamborghini Veneno, представен през март в Женева. Той бе част от юбилейната серия лимитирани модели създадени по случай 50-тата годишнина на италианската марка и бе произведен в едва 3 екземпляра, изкупени още преди официалната премиера. От Lamborghini обаче съвсем не смятат, да пенсионират преждевременно уникалния модел. Нещо повече – италианците пуснаха информация и снимки на неговата още по-ексклузивна открита версия Veneno Roadster, която ще бъде произведена в цели 9 бройки!

Lamborghini Veneno Roadster разполага с идентичен на купе-версията 6.5-литров V12 двигател, развиващ мощност от 750кс., комбиниран със 7-степенна скоростна кутия ISR предаваща въртящ момент към четирите колела. Като прибавим и теглото от едва 1490кг. (което за съвременен суперкар си е направо нищожно), получаваме съотношение килограм/конска сила от 1.99 към 1. Това не е учудващо, като имаме в предвид, че италианците са „орязали“ всичко излишно, а използването на олекотени материали се е превърнало във фикс идея – монококът е изцяло карбонов, а външните панели са направени от вълшебния материал CFRP (Carbon-Fibre Reinforced Plastic), който най-просто казано комбинира пластмаса с въглеродни влакна.\

От Lamborghini не обявяват динамичните характеристики на Veneno Roadster, но те едва ли ще се различават от тези на купето – ускорение от 0 до 100км/ч. за 2.8 секунди и максимална скорост от близо 360км/ч. Цената обаче е ясна – 3.3 милиона евро.

Още снимки може да откриете на нашата Facebook страница!

popup content