Новият Mercedes C-Class е разкрит

Първите изображения на новия Mercedes-Benz C-Class вече циркулират в интернет, разкривайки интересни детайли за колата. На първо място прави впечатление огромната прилика на компактния седан с флагманa S-Class. Новият C-Class следва доста плътно стилистиката на лимузината, което явно е търсен ефект от щутгартските дизайнери. Ето и известните до този момент подробности за колата.

Новото поколение C-Class ще носи заводския индекс W205 и според мнозина авторитетни автомобилни журналисти ще взриви пазара при представянето си догодина. Доводите за това са повече от сериозни – изцяло нов интериор, разработен от италианци, усещане за разкош като в лумузина от висш клас, множество нови технологии и армия от електронни асистенти взаимствани от S-Class, както и пневматично окачване – за първи път в този клас!

Явно щутгартският флагман е повлиял на C-Class не само със своята външност. W205 ще бъде оборудван с топ-технологи срещани единствено в топ-лимузината – камери за кръгово наблюдение, последното поколение на активния круз-контрол Distronic Plus, система за предотвратяване на сблъсък, както и две камери сканиращи на 500 метра разстояние пред автомобила. Озвучителната система Burmaster също идва директно от новия S-Class.

От Mercedes-Benz обръщат особено внимание на конструкцията на W205, като основният акцент е паднал върху намаляването на теглото. Това е постигнато благодарение на широкото използване на алуминий – покрив, капаци, врати, окачване, както и части от самото шаси.

Новият C-Class е първият модел от този клас, който ще разчита на пневматично окачване. Само с един бутон системата Airmatic ще променя характеристиките на окачването на автомобила, като ще може да се избира между 4 режима - Comfort, Eco, Sport и Sport Plus.

Вече споменахме, че интериорът е дело на италианци. Той е разработен в новия дизайнерски център на Mercedes-Benz разположен край езерото Комо и впечатлява с елегантни класически форми – плавни непрекъснати линии, преминаващи леко от една повърхност в друга. Когато прибавим към тях и доза германска практичност получаваме перфектното съчетание. Материалите също са на топ ниво – натурално дърво, кожа обвиваща седалките, вратите и таблото, алуминиеви апликации и копчета. Като опция ще се предлага и панорамен стъклен покрив, чиято предна част ще се отваря изцяло. Другите опции включват система за климатизация получаваща данни от GPS, (активира автоматично режима за рециркулация на въздуха в купето ако влизате например в тунел) и йонизатор на въздуха – отново от флагмана S-Class.

popup content