Golf Sportsvan идва през 2014

Volkswagen тества базирания на Golf 7 компактен ван Sportsvan. Моделът бе показан като концепция на изложението във Франкфурт тази есен, а серийната версия трябва да бъде представена през март 2014 в Женева.

На практика Sportsvan е „пораснал“ Golf 7. Автомобилът е изграден на модулната платформа MQB и ползва идентични двигатели с Golf. Те са 4-цилиндрови бензинови и дизелови с мощност от 85 до 150кс. На разположение са и познатите скоростни кутии – механични и DSG, а като допълнителна опция за дизеловите модификации се предлага и задвижване на четирите колела посредством Haldex муфа. В списъкът с екстри присъстват още активни амортисьори DCC, завиващи светодиодни фарове и адаптивен круз-контрол с функция за екстремно спиране при ниска скорост.

Golf Sportsvan e с 13см. по-дълъг, с 5см. по-широк и с 2см. по-нисък от актуалния по-голям Golf – Golf Plus, който е базиран на шестото поколение на хечбека. Sportsvan разполага с багажен обем от 500 литра, които могат да нараснат до 1500 при сгъване на задните седалки. Външността е сходна с тази на хечбека, като присъстват доста от детайлите на Sportsvan Concept – линия на покрива, остъкление, променена предна броня и различни задни стопове.

popup content