Toyota показа впечатляваща спортна концепция в Детройт

Future Toyota 1 или FT-1 – така се казва един от най-интересните автомобили на международното автомобилно изложение в Детройт, което отвори врати в понеделник. Концепцията на японците е вдъхновена от модели като Supra, Celica, MR2 и GT86 и се появява напук на критиките, че компанията прави скучновати автомобили.

Както подсказва името, FT-1 ни демонстрира в каква стилистична насока ще се развива бъдещата продукция на Toyota. Иначе автомобилът е изграден според най-добрите спортни традиции – предноразположен и изнесен максимално в средата двигател и задно предаване, гарантиращи перфектен баланс на тежестта и управляемост. Освен това FT-1 разполага с активен спойлер а в салона откриваме проекционен дисплей и волан, вдъхновени от Формула 1! Май спекулациите, че това може да е следващата Toyota Supra не са никак преувеличени.

„Неотдавна Акио Тойода призова дизайнерите на Toyota да създадат автомобили, предизвикващи емоции у хората – заяви президентът на дизайнерският центъра на Toyota в Калифорния Кевин Хънтър. – Неговото послание бе ясно – „Правете автомобили от класа”. И за да отговорим на тази заръка, ние създадохме спортен автомобил, който да се превърне във флагман на марката.”

Дали FT-1 ще влезе в серийно производство знаят само в централата на Toyota. Най-вероятно ще си остане модел, който може да карате само в състезателния симулатор Gran Turismo 6. Автомобилът обаче подсказва много за намеренията на японците да създават автомобили, напоени с емоции.

ВИДЕО

popup content